Jaunpilī godina skaistāko sētu laureātus
FOTO:JAUNPILS NOVADA DOME
Jaunpils muzejā tika sumināti skaistāko sētu saimnieki. Svinīgo pasākumu ieskandināja novada muzikālās meitenes Patrīcija Andersone un Ketija Keita Krastiņa.
Muzeja vadītāja Ligija Rutka izteica prieku un gandarījumu par dārzkopju ieguldījumu novada sakopšanā un aicināja aplūkot īpašo muzeja izstādi, kas arī ir "garšīga".
Jaunpils nodaļas dārzkopības biedrības vadītāja Dzidra Krastiņa pateicās visiem dārzkopjiem par sakoptajiem dārziem un puķu dobēm, uzsverot, ka dārzkopis ir kā burvis, kas no vienas sēkliņas izaudzē skaistu rožu dārzu.
To, cik nozīmīgs ir ikvienas ģimenes ieguldītais darbs, lai sēta, pagalms būtu skaisti sakopts, uzsvēra novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere, svinīgi pasniedzot balvas. Skaistāko sētu īpašnieki saņēma goda plāksnīti, dāvanu karti, kā arī Jaunpils novada karogu.
Nominācijā „Sakoptākā lauku sēta”:
Jauču ģimenei „Grīvnieki”– 1.vieta Pūguļu ģimenei „Bāči” – 1.vieta Inetai Freimanei un Aigaram Mizgam „Odiņi” – 2.vieta Ritai Muceniecei un Bērziņu ģimenei „Veclauki” – 3.vieta
Nominācijā „Sakoptākā individuālā māja ciematā”:
Toņu ģimenei „Rožlejas” – 1.vieta Silu ģimenei „Kaņepes” – 2.vieta
Nominācija „Sakoptākā daudzdzīvokļu māja”: „Aizvēji” un „Vējiņi”– 1.vieta Ivetai Roķei „Brandavas” – 2.vieta Specbalvas – par sakoptas vides veidošanu: Moču ģimenei „Zutēni”.
Pēc svinīgā pasākuma klātesošos garšu pulverīšu pasaulē ieveda “Absolūts ēd” garšu meistare Ilze Lipska, kura kopā ar vīru bioloģiski saimnieko Krimuldas novadā. “Absolūts ēd” dārzeņus un garšaugus, tostarp fantastiskās nezāles, izaudzē un tad zemā temperatūrā izkaltē, lai uzturvētība tik daudz nepazūd, tad samaļ un garšu paradīze gatava.
“Absolūts ēd” pulveru klāsts ir ļoti plašs-no dārzeņu un zaļumu groza tiek gatavoti: biešu, burkānu, topinambūru, ķirbju, kabaču, kātu seleriju, balto sīpolu, sarkano sīpolu, ķiploku, gurķu, tomātu, nātru, balandas, pieneņu lapu, gārsas, virzas, lapu kāposta, brokoļu, mangolda pulveri. Bet tiem, kas mīl ko saldāku, saimniecība piedāvā arī ogu - upeņu, brūkleņu, dzērveņu, jāņogu, zemeņu, melleņu, rabarberu pulveri un ābolu pulverus.
Pielietojums: kokteiļos, mērcītēs, zupās un putrās, pankūkās un maizē, brūklenes un upenes pavisam noteikti arī tējā. Pulveri nesatur neko lieku - vien attiecīgais zaļums, dārzenis vai oga - zemā temperatūrā (45 grādi) tiek izkaltēts un samalts pulverī, lai piešķirtu dzīvei un ēdienam garšu!
Paldies skaisto sētu saimniekiem un saimniecēm par ieguldīto darbu skaistajās sētās un paldies Absolūts ēd entuziastiskajai Ilzei Lipskai par iedvesmu, pieredzes stāstu un fantastiskajām garšām!
atjaunots: 2019.g 19.novembrī | Anita Bajāre (x2158) Novados, Jaunpils
|
Pasākumi Aktuāli
Aptauja
|